Reflexoterapie

Reflexoterapie

Reflexologia are beneficii împotriva anxietății, PSM, dureri de cap & sinuzită

 

Reflexologia este o artă de vindecare de 4.000 de ani care are doar câteva studii medicale susținute pentru a dovedi beneficiile sale, dar are o mare cantitate de mărturii personale care lăudă valoarea ei.

Unul dintre cele mai semnificative studii privind reflexologia a fost publicat în jurnalul de  scleroză multiplă  și a constatat că  “tratamentul specific de reflexologie a fost benefic în ameliorarea simptomelor motorii, senzoriale și urinare la pacienții cu SM”.

După cum mulți oameni care au participat la medicina de est știu, organele interne ale organismului și sistemul nervos sunt conectate la diferite zone ale corpului, inclusiv picioarele.

În acest articol, voi demonstra beneficiile reflexoterapiei, modul în care aceasta funcționează și utilizarea acesteia ca terapie antică de vindecare.

 

Ce este Reflexologia?

Miezul reflexologiei este vitalismul, conceptul popular care explică faptul că trupurile noastre sunt guvernate de o inteligență înnăscută care monitorizează și promovează auto-vindecarea.

Similar cu modul în care o tifon sau un bandaj ajută la stimularea răspunsului natural al coagulării sângelui la tăierea accidentală, reflexologii cred că abordarea sistematică a mâinilor și a masajului piciorului stimulează sistemul nervos pentru a declanșa un răspuns vindecător.

Istoria reflexologiei este destul de bogată, precum și teoriile care încearcă să explice această artă misterioasă de vindecare. Să aruncăm o privire la fiecare dintre acestea într-un mod mai detaliat …

Cum funcționează Reflexologia?

Deși misterioasă ca originea sa, știința din spatele reflexologiei a evitat cercetătorii de ani de zile și nimeni nu știe  exact de  ce funcționează. Cu toate acestea, studiile de cercetare din întreaga lume sunt destul de mult de acord: reflexologia este destul de eficientă pentru a ajuta la prevenirea și tratarea unei multitudini de condiții de sănătate.

Există  patru teorii primare  care descriu cel mai bine modul în care funcționează reflexologia.

 1. Teoria Adapției Sistemului Central de Nervă

Această teorie se bazează pe  descoperirea de la sfârșitul secolului al XIX- lea de către englezii  Sir Henry Head  și  Sir Charles Sherrington  care au descoperit o relație între piele și organe, în care stimulii externi (adică aplicarea presiunii asupra mâinilor sau hranei pentru animale) cauzează sistemul nervos pentru a declanșa un efect de vindecare dorit.

 1. Teoria controlului porților

Teoria controlului poarta se refera la durerea fiind o experienta creata subiectiv de catre creier, de aceea caracteristica de relaxare a durerii a reflexoterapiei apare deoarece masajul imbunatateste starea de spirit si stresul.

 1. Teoria energiei vitale

Încadrând pe conceptul antic al yin și yang, această teorie susține că stresul împiedică fluxul “energiei vitale” care există în fiecare corp uman – reflexologia ajută la menținerea fluxului neinhibat.

 1. Teoria zonelor

Bazându-ne pe principiul că mâinile și picioarele noastre pot fi cartografiate în “zone reflexe” care corespund organelor și altor părți ale corpului, istoria reflexoterapiei și terapiei cu zone sunt atât de strâns legate între ele încât merită o explicație mult mai mare.

 

Top 7 beneficii ale reflexologiei 

 • Îmbunătățește anxietatea 
 • Ajută durerea de cap
 • Ajută la lupta împotriva diabetului de tip 2 
 • Reduce simptomele PMS
 • Ajută la vindecarea sinuzitei 
 • Luptă împotriva cancerului
 • Promovează sănătatea inimii

Cere chiar acum o programare pentru o sedinta de reflexoterapie si descopera chiar acum beneficiipe pe care le poate aduce in viata ta.

O ședință de 50 de minute este 75 lei.

Dacă dorești  să beneficiezi de rezultate pe termen mai lung programează-te pentru un pachet de 10 ședințe și în plus beneficiezi de un preț mai avantajos, doar  600 lei pentru 10 ședințe de reflexoterapie.