Nutriție

Nutriție

Soluții pentru o nutriție eficientă

Rolul medicului nutritionist

Medicul nutritionist iti ofera niste “unelte” si te invata sa le folosesti. Imagineaza-ti ca iti pune o sapa in mana, iti arata cum sa sapi si te trimite sa-ti lucrezi pamantul. Nu e o treaba usoara deloc si mai trebuie sa o faci si singur. Incepi plin de elan si increzator, dar iti dai seama destul de repede ca e dificil. Nutritionistul iti va mai oferi niste “unelte”. Iti va da un tarnacop si o lopata si iarasi iti va arata cum sa le folosesti. Si tot asa in continuare, nutritionistul te va ajuta pana iti vei termina de lucrat pamantul. Un singur lucru nu poate sa faca: sa sape in locul tau.

Rolul pacientului in consultatia de nutritie

Rolul tau, ca pacient cu probleme de nutritie e foarte important. Medicul iti va spune ce ar fi bine sa faci, insa tu esti cel care ia decizia finala. Tu esti cel care va duce tot greul, asa ca esti indreptatit sa negociezi, sa ceri lamuriri suplimentare, sa revizuiesti prioritatile

 

Vino la Natural Clinica – Centrul Holistic Naturopat și beneficiază de servicii de Nutriție de la specialiști în domeniu.

Ce servicii include o consultație la specialistul nutriționist. 

 • Întocmirea unui plan alimentar în vederea realizării unei diete personalizate, parcurgând un set de proceduri:
  • anamneza
  • ancheta alimentară
  • măsurarea procentului de grăsime
  • măsurarea procentului de grăsime visceral (grăsime din organe)
  • măsurarea procentului muscular
  • monitorizarea pacientului pe toată durata dietei.
 • Educație alimentară și corectarea obiceiurilor alimentare
 • Întocmirea unui plan alimentar echilibrat pentru vegetarieni sau cei care țin post

Aspectul alimentar in scaderea in greutate este foarte important, dar de multe ori gresit inteles. Alimentatia ar trebui sa fie ceva firesc, spontan si nu ar trebui sa arate ca o “dieta”. Tehnicile de abordare sunt multiple si toate functioneaza daca sunt aplicate corect. Un nutritionist bun trebuie sa te invete sa mananci. Sintagma care o folosim cel mai des in consultatii este:”invatam sa mancam”. Invatam sa mancam in orice situatie am fi: acasa, la servici, in oras cu prietenii, de sarbatori, in concediu,etc. Pentru ca in timp ce slabim se intampla si acel lucru extraordinar care este”viata” si suntem datori sa o traim, nu vom folosi replica “nu, multumesc, eu sunt la dieta”.

De asemenea, există o serie de afecțiuni ce pot fi tratate prin dietoterapie, cu sau fără tratament medical asociat, iar altele care pot fi prevenite.

În plus, merită menționat faptul că folosind cele mai noi informații din domeniul nutriției, este posibilă crearea unor programe de nutriție care îmbunătățesc starea generală, ajută la combaterea inflamației și a stresului oxidativ din organism, ajutând și în întarzierea îmbătrânirii.

Planifică chiar acum o consultația inițială de nutriție, aceasta este la 100 lei și durează 60 minute.

Consultațiile de monitorizare sunt 50 lei / ședința.

 

ORDER