Iridiologie

Iridiologie

Lasă-ți ochii să ne vorbească despre tine!

Ce este Iridiologia?

Iridiologia se bazează pe studiul irisului şi relaţiilor acestuia cu sistemul nervos. Toate organele corpului sunt legate, prin nervi, de măduva spinării care este împărţită în segmente separate, fiecare corespunzând unei anumite zone din corp. Impulsurile nervoase de la nivelul organelor sau glandelor ajung la măduva spinării prin nervi, ele putând fi apoi “citite” în iris. De obicei transmiterea acestor impulsuri începe la naştere, menţinându-se nealterată în tot restul vieţii.

De aceea, situaţiile în care avem de-a face cu fracturi ale membrelor nu vor fi oglindite la nivelul irisului, în timp ce debilitatea specifică unui organ va fi evidenţiată, acesta fiind de fapt domeniul de interes al iridiologiei. Ce spun culorile semnelor din ochi De exemplu persoanele care au irisul albastru sunt predispuse către afecțiuni reumatice și ale căilor respiratorii, alergii, astm, migrene.

Persoanele cu iris căprui sunt predispuse să contacteze boli de sânge și de circulație, diabet, spasme nervoase digestive, iar persoanele cu irisul verde riscă să facă boli hepatobiliare și ereditare.

 

Iris stangIris drept

Motive pentru a alege iridiologia

1. Afli la ce boli ești predispus.

Dacă stai prost cu colesterolul, irisul va arăta acest lucru. Dacă nu te hrănești la timp, ții cure de slăbire “după ureche”, ochii vor spune în ce măsură este afectat sistemul digestiv. Pentru a evita o gastrită, un ulcer gastroduodenal, poți urma sfaturile iridiologilor.

2. Poți descoperi care dintre afecțiunile pe care le ai sunt în faza acută și care s-au cronicizat.

În funcție de aceste etape, se prescriu terapiile. Poți acționa și asupra cauzelor care determină boala, nu numai asupra efectelor.

3. Poți opta între tipurile de tratamente.

Calculatorul schițează niște scheme de tratament bazate pe remedii homeopate, pe ceaiuri și plante, pe suplimente nutritive (minerale, vitamine), apiterapie, tipuri de masaj și zonele în care se poate aplica acupunctura și reflexoterapia. Listează inclusiv remediile și plantele care sunt contraindicate.

4. Poți verifica ce efecte a avut tratamentul administrat.

Medicii întocmesc o fișă fiecărui pacient și stochează în arhiva calculatorului imaginile irisului. La control, se compară imaginile vechi cu cele noi.

Ai vrea ca in jumătate de ora sa pleci de la medic cu un diagnostic complet si cu un plan de tratament, fara sa iti mai faci analize dureroase si nenumărate investigaţii? Ei bine, cu ajutorul iridologiei, aceasta dorinţa ar putea deveni realitate.

Dr. Naturopat Florin Lele, specialist cu o experienţa de peste 5 ani in domeniul terapiilor alternative la Centrul Holistic Naturopat Natural Clinica, explica cum iridoscopia este “o metoda prin care se investighează întregul organism si prin care se pot găsi cauzele care stau la baza anumitor probleme. Se poate folosi aceasta metoda in loc de ecografie sautomografie”.

Investigaţie complexa, rapida si nedureroasa

Iridoscopia este o investigaţie nedureroasa prin care se examinează ochiul. O consultaţie durează circa 30 de minute. Pacientului i se fotografiază irisul cu ajutorul unui aparat, după care imaginea este mărita si analizata pe computer.  “Procedeul se bazează pe faptul ca, in corpul uman, exista anumite zone reflexogene, adică organe in care se reflecta toate celelalte. Exemple de zone reflexogene sunt talpa, mana si urechea. La nivelul irisului, noutatea este ca problemele de sanatatate se reflecta in modificările care apar si, astfel, devin vizibile si, cu ajutorul lor, se poate pune un diagnostic.

Semnele pot fi pete, lacune, o anumita structura a irisului, modificări ale densităţii fibrei etc. Zona in care apar semnalează afectarea organului corespunzător acelei parti din iris. In funcţie de aspectul lor si de modificările care se constata, se poate evalua starea organismului in general si cea a unui anumit organ in particular, după care se stabilesc un diagnostic si un tratament. Daca este semnalata o problema mai grava, specialistul ii da pacientului sa facă si alte investigaţii din medicina clasica”.

Prevenţia, înainte de toate

Dr.  Naturopat Florin lele prefera ca mai intai sa interpreteze rezultatele in funcţie de informaţiile pe care le obţine din iridicopie si, apoi, prin discuţia cu pacientul. In general, se poate vedea predispoziţia de a face anumite boli si atunci se poate da un tratament preventiv, ceea ce reprezintă soluţia ideala. Astfel, persoana nu trece prin suferinţele pe care i le-ar fi dat afecţiunea daca s-ar fi declanşat deja. «

Se pot descoperi mai repede cauzele anumitor dureri, cum ar fi cea de cap, care poate fi provocata de o multitudine de factori si medicina clasica ar recomanda o multitudine de investigaţii. Cele mai bune rezultate, de o acurateţe de aproape 100%, Ie are in privinţa afecţiunilor ficatului, plămânului, tulburărilor metabolice, alergiilor, bolilor autoimune si afecţiunilor sistemului nervos. Dar poate fi folosit pentru orice problema, având o acurateţe de cel puţin 75% pentru celelalte.

Probleme “invizibile”, depistate

Uneori anumite probleme sunt descoperite doar cu ajutorul iridologiei, înaintea investigaţiilor clasice. A fost un pacient despre care se ştia ca are o tumoare la nivelul aparatului digestiv, dar medicii nu descoperiseră, cu mijloacele clasice, organul afectat. După efectuarea unei iridoscopii, a aflat ca avea cancer de pancreas, lucru confirmat, apoi, de investigaţiile clasice. O alta pacienta are probleme cu tiroida. Am sfatuit-o sa meargă la un specialist si sa facă investigaţiile clasice. Analizele de sânge si ecografia au ieşit bine, dar ea a insista sa facă si un RMN. Abia atunci au descoperit afecţiunea de care suferea.

Dacă vrei să vezi starea de sănătate a organelor tale, precum și cel mai bun tratament pentru afecțiunile tale, nu ezita să te planifici IMEDIAT la o investigație în centrul nostru. Vom fi bucuroși să vedem ce ascund ochii tăi frumoși.

La bună Vedere!